lunes, 14 de octubre de 2013

Eggs benedict /Huevos escalfados

El mes de octubre de Daring Cooks nos dejó libertad para elegir una receta de todas las que han publicado hasta ahora. Yo elegí la de Diciembre de 2010, la técnica de escalfar. Y que es lo típico, pues los huevos escalfados con salsa holandesa, eggs benedict, el desayuno de los domingos de vagancia.

In a "celebration" of past Daring Cooks and Daring Bakers challenges, Lisa challenged all of us to search through the Daring Kitchen archives and pick any one we'd like! The REAL challenge was picking which delicious recipe(s) to try! I went with December 2010, Poach to perfection.


Ingredientes por persona / Ingredients per person:


- 1 huevo/egg
- 1 rebanada de pan / slice of bread
- 1 loncha de bacon / slice of bacon

Para la salsa holandesa /Hollandaise sauce:
- 1 yema de huevo /egg yolk
- 5 ml agua / water
- 1/4 cucharadita azúcar / tsp sugar
- 50 gr mantequilla / butter
- 1/4 cucharadita sal / tsp salt
- 1/2 cucharadita de zumo de limón / tsp lemon juice

Cortamos la mantequilla en dados pequeños y reservamos. Batimos la yema de huevo con el agua y el azúcar hasta que coja un color mas claro. Ponemos la mezcla al baño maría removiendo constantemente hasta que espese. Añadimos los dados de mantequilla poco a poco y removemos sin para hasta que se fundan con el huevo. Una vez incorporada quitamos del fuego y añadimos la sal y el limón. Reservamos.

Cut the butter in small dices and set aside. Whisk the egg yolk with the water and sugar until it gets lighter in colour. Put the mix in a double boiler until and stir continuously until it gets thicker. Whisk in the butter one piece at a time. Whisk continuously until all the butter is melted in the egg mix. Remove from the heat and add the salt and lemon juice. Set aside.


En el mismo cazo que hemos usado para el baño maría echamos un chorrito de vinagre  y sal al agua. Cuando esté borboteando pero no hirviendo echamos el huevo y dejamos que se haga durante 3 minutos. Yo no las tenía todas conmigo con esto de escalfar, la clara de mi huevo se expandió por toda la cazuela.

Bring the water in the bottom pan of the double boiler to a shimmer. Add a splash of vinegar and salt. Crack the egg into a bowl. When the water is ready put the egg in and let it cook for three minutes. I must admit that I panicked when my egg white started to spill all over the pan. I thought poaching wasn't for me.


Pero luego saqué el huevo y estaba escalfado! Vale, no era el mejor ni el mas bonito, pero para ser mi primera vez, estoy encantada.

But then I took the egg put and it was poached! OK, not the best looking poached egg in the world, but it was my first.


En una sartén freímos el bacon. Tostamos el pan. Ponemos la rodaja de pan, el bacon, el huevo y bañamos con la salsa y a disfrutar de un plato sencillo pero riquísimo.

Fry the bacon and toast the bread. Plate the toast, top it with bacon and the egg. Add the sauce on top and ejoy a very simple but delicious dish.

4 comentarios:

  1. Wow does that look incredible. Nothing tastier than a good poached egg.

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    1. Thanks! I think they will become my weekend breakfast treat from now on :)

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  2. G'day and stunning photo, true!
    While I am not usually a fan of poached eggs, your photo might have converted me now too!
    Cheers! Joanne
    Viewed as part of The Daring Kitchen Oct Challenge

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    1. Wow, thanks! I'm usually ashamed of my poor photos, so glad you like it. I

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