El mes de septiembre de Daring Kitchen nos trae un plato típico italiano, los gnocchi. Son unas bolitas de patata con harina que se cuecen como la pasta y se sirven con diferentes salsas.
Todd, who is The Daring Kitchen’s AWESOME webmaster and an amazing cook, is our September Daring Cooks’ host! Todd challenged us to make light and fluffy potato Gnocchi and encouraged us to flavor the lil pillows of goodness and go wild with a sauce to top them with!
Ingredientes para 2 personas:
- 400 gr patatas /potatoes
- 35-50 gr harina / flour
- Sal y pimienta / Salt and pepper
- 150 ml nata / single cream
- 125 gr pecorino rallado / grated pecorino
Cocemos o asamos las patatas hasta que estén tiernas. Unas vez frías las pelamos y con un tenedor desmenuzamos las patatas. En una superficie enharinada mezclamos y amasamos las patatas con la harina. Si la masa no queda compacta echamos un poco mas de harina.
Formamos tubos con la masa y los cortamos en pequeños rectángulos. Cocemos los gnocchi en agua hirviendo con sal. Cuando floten los dejamos 1 minuto y los sacamos. Reservamos.
Bake or boil the potatoes until tender. When they are cool scoop out the flesh and rice them with a fork or ricer. On a floured board knead the potatoes with flour until the dough comes together.
Roll the dough into a rope and cut it into little pieces. Cook the gnocchi in boiling salted water. When they rise to the surface let them cook for another minute and remove them from the water. Let them rest.
Cocemos o asamos las patatas hasta que estén tiernas. Unas vez frías las pelamos y con un tenedor desmenuzamos las patatas. En una superficie enharinada mezclamos y amasamos las patatas con la harina. Si la masa no queda compacta echamos un poco mas de harina.
Formamos tubos con la masa y los cortamos en pequeños rectángulos. Cocemos los gnocchi en agua hirviendo con sal. Cuando floten los dejamos 1 minuto y los sacamos. Reservamos.
Bake or boil the potatoes until tender. When they are cool scoop out the flesh and rice them with a fork or ricer. On a floured board knead the potatoes with flour until the dough comes together.
Roll the dough into a rope and cut it into little pieces. Cook the gnocchi in boiling salted water. When they rise to the surface let them cook for another minute and remove them from the water. Let them rest.
En un cazo a fuego medio calentamos la nata. Añadimos el pecorino rallado y salpimentamos al gusto. Servimos inmediatamente.
Bring cream to simmer in a frying pan over medium-low heat. Add pecorino, stirring until melted. Season to taste with salt and pepper. Serve immediately.
G'day! Congrats on completing the challenge, true!
ResponderEliminarWish I could come through the screen and try some of your gnocchi now too!
Cheers! Joanne
Viewed as Part of The Daring Kitchen Cooks Challenge Sept 2013